Diskusní fórum
Diskusní fórum je uzavřeno a slouží už jen jako archiv starších příspěvků. Máte-li dotaz nebo připomínku, napište nám na info@fyzikalniolympiada.cz.
Diskusní fórum je uzavřeno a slouží už jen jako archiv starších příspěvků. Máte-li dotaz nebo připomínku, napište nám na info@fyzikalniolympiada.cz.
RSS |
Co je FO? |
Organizační řád FO (pdf) |
Pravidla pro určování pořadí (pdf) |
Další předmětové olympiády |
Praemium Bohemiae
© 2002–2026 Fyzikální olympiáda. All rights Reserved.
Pokud není uvedeno jinak, podléhá text na těchto stránkách licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česká republika
webmaster@fyzikalniolympiada.cz – Jan Prachař
Archimediáda
Dobrý den,
Mám dotaz ohledně 3. úlohy ,,Na trati Paris Nord – Bruxelles-Midi,,.Když zadám např. odjezd ve 12.00h,tak se mi tam ukážou 3 spoje a jeden z nich se nenazývá jako ten v nadpise,mám ho do ulohy počítat také nebo jen ty Paris Nord a Bruxelles-Midi ? A když je tam třeba 2x ten samý vlak se stejným odjezdem,tak je to bráno jako jeden,ne? A poslední otázka ... :) Záleží na tom,ve který den (pátek,pondělí,středa,...) zadám odjezdy a příjezdy ? ... Děkuji za odpoved.
Re: Archimediáda
Vypište všechny přímé vlaky na trase Paris Nord – Bruxelles-Midi, může jich být tak 13 párů. Do řešení uveďte, pro jaké datum a den v týdnu jste úlohu řešil. Vzálenost uvažujte u všech spojů stejnou, průměrnou rychlost vypočítejte nejlépe pro obě krajní hodnoty.