Diskusní fórum

Diskusní fórum je uzavřeno a slouží už jen jako archiv starších příspěvků. Máte-li dotaz nebo připomínku, napište nám na info@fyzikalniolympiada.cz.

« Zpět na seznam vláken

• Diferenciální počet - studijní text
    V řešení úlohy 5.3 je špatná hodnota, má vyjít 41500 N. Trochu mi taky vrtá hlavou úloha 4.1, neboť mně vyšla zrychlení jinak, tečné: 0,5odmocnina(P/mt) a normálové: Pt/mr. Jestliže mi někdo můžete poradit, budu moooooc rád :-)) Díky.

• Re: Diferenciální počet - studijní text
      Kdyz jsi o tom psal tak sem se na to mrknul.. tecne mi vyslo stejne jako:
      at=dv/dt a v=odmocnina z 2Pt/m takze
      at= (dmocnina z 2P/m).dt na 0,5/dt
      (nevim jak udelat exponent..)
      a to se derivuje podle dx na n-tou/dx= nx na n-1
      normálové zrychlení mi vyslo jeste jinak nez tobe i nez je to v reseni :D
      pocital jsem to jako: an=mv na2/r a v na2=2Pt/r... kdyz to dosadim hmotnosti se mi vykrati a vyjde mi an=2Pt/r a pritom to my vyjit 2Pt/mr.. poradi mi prosim nekdo kde v tom druhym delam chybu?? diky :))

• Re: Re: Diferenciální počet - studijní text
        Haha.. ja sem ale pako.. uz to vidim.. jsem si splet dostredivy a normalovy zrychleni..... ted uz to druhy vychazi kdyz an=v na2/r=2Pt/mr

• Re: Re: Diferenciální počet - studijní text
        Myslel jsem tim ze tecne mi vyslo stejne jako v reseni.. (a normalove uz ted taky..)

• Re: Re: Re: Diferenciální počet - studijní text
          Vsem se omlouvam za to svoje spamovani ale nemuzu si pomoct.. vzdycky kdyz poslu zpravu napadne me dalsi vec kterou jsem zapomel rict... :))

• Re: Re: Re: Re: Diferenciální počet - studijní text
            Zapomnel.......

Mimochodem s tou ulohou 5.3 mas uplnou pravdu :)

S řešením úlohy 5.3 máš pravdu, už je to opraveno. Děkujeme.

Pro výkon platí P = M\omega = mr^2\epsilon\omega a je tedy potreba vyresit diferenciální rovnici

\omega \omega' = P/mr^2