Diskusní fórum

Diskusní fórum je uzavřeno a slouží už jen jako archiv starších příspěvků. Máte-li dotaz nebo připomínku, napište nám na info@fyzikalniolympiada.cz.

« Zpět na seznam vláken

• Experimentální úloha
    Co se přesně chápe po tímto? \"řešili (i třeba neúspěšně) zadanou experimentální úlohu.\"
    Podle mého názoru je to, min. částečné řešení úlohy.

• Re: Experimentální úloha
      Tzn. smysluplně se pokusit, tedy neodbýt to, ale když měření bude chybné, nic se neděje.

• Re: Re: Experimentální úloha
        Já bych to ale z této definice chápal tak, že i když vyřešim třeba jen jednu z několika otázek, tak jsem řešil tuto úlohu.

• Re: Re: Experimentální úloha
          Jde o úspěšnost, tedy získání aspoň 5-ti bodů. Pro celkovou úspěšnost v domácím kole se musíš bezpodmínečně pokusit řešit experimentální úlohu. Jestliže úspěšně (tedy aspoň za 5 bodů), pomůže ti to v hodnocení a můžeš pak mít jen 4 teoretické úlohy úspěšné.

• Re: Re: Re: Experimentální úloha
            Mě se nejedná v tomto o úspěšnost, ale o to co je řešit experimentální úlohu, měl jsem všech 6 teoretických úloh dobře a z tohoto jsem pochopil že mi stačí experimentální úlohu jen částečně vyřešit (spočítal hjsem počáteční podmínky) s tím, že jsem tímto tu úlohu řešil, i když neúspěště a podle mého názoru by to mělo stačit.

• Re: Experimentální úloha
              Aspoň by ses měl vydat do učebny fyziky a něco zkusit naměřit. Jinak ti to nemusí uznat vůbec.